Blog

استادیار گروه شیعه‌شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان تاریخچه‌ای از حرم بقیع، این مکان دینی و تاریخی را گنجینه تاریخ و فرهنگ و تمدن مسلمانان دانست و از خانه‌ها و مساجدی سخن گفت که زمانی در این مکان وجود داشته است.

تاریخچه بقیع و اصلاح یک روایت رایج در مداحی‌ها

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،حجت الاسلام عمار ابوطالبی به مناسبت هشتم شوال و سالروز تخریب حرم بقیع به دست وهابیون تاریخچه‌ قبل از اسلام تا صد سال اخیر این مکان مقدس را بیان کرد و ضمن برشمردن اهمیت جایگاه بقیع گفت که در داخل بقیع علاوه بر منازل مسکونی، چند مسجد وجود داشته و مقبره‌هایی از صحابه و بزرگان صدر اسلام در آن وجود دارد و کوچه‌­ای که از مسجدالنبی تا بقیع امتداد داشته، به زقاق البقیع معروف بوده که ابتدای آن خانه عثمان کمی جلوتر خانه ابوبکر و انتهای آن خانه مغیرة بوده و در کمال تعجب در حالی که هیچکدام از بنی‌هاشم در این کوچه ساکن نبودند، ایرانیان به آن کوچه بنی هاشم می­‌گویند. 

نگاهی به بقیع قبل از ظهور اسلام

بنا بر روایت ایرنا، ابوطالبی گفت: بقیع به زمین گسترده ای می گویند که در آن ریشه های درختان مختلف وجود دارد. رودخانه های مختلف فصلی در مدینه وجود داشت که پس از باریدن باران جاری می شد و به هر یک از این رودخانه ها، وادی می گفتند. مثلا وادی عقیق در غرب مدینه و در نزدیکی مسجد شجره قرار دارد یا وادی مهزور از جنوب مدینه سرچشمه می گرفت و به سمت شرق مدینه و سپس به سمت مرکز و مسجد النبی و بقیع و سپس به سمت شمال مدینه جاری می شد.

دیدگاهتان را بنویسید